Witlofstamppot in hamrolletjes

Witlofstamppot in hamrolletjes
Recept Type: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal: 4
 
Ingredients
  • 1 kg witlof
  • 1 kg aardappelen
  • 200 gram kaas
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 30 gram boter
  • boter om in te vetten
  • 1 theelepel tijm
  • 150 gram ham
  • zout, peper
Instructions
  1. Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witlof en snijd de stronkjes in stukken van 2 cm.
  2. Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en kook ze in weinig water met zout in 20 minuten gaar.
  3. Voeg na 10 minuten de witlof toe.
  4. Verwarm de oven voor op de grillstand.
  5. Snijd de helft van de kaas in blokjes en rasp de rest.
  6. Snijd de tomaten in stukjes.
  7. Giet de aardappelen en de witlof af, voeg de boter toe en pureer ze samen.
  8. Schep de kaasblokjes, de tomaat en de tijm door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
  9. Vet de ovenschaal in.
  10. Leg de plakjes ham naast elkaar op een werkvlak, schep op ieder plakje wat stamppot, rol ze op en leg de hamrolletjes in de ovenschaal.
  11. Bestrooi ze met de geraspte kaas.
  12. Laat de kaas in onder de grill smelten

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Waardeer dit Recept: