Klassieke Aardappelgratin

Klassieke Aardappelgratin
Auteur: 
Recept Type: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal: 2
 
Ingredients
  • 5 of 6 Aardappelen
  • Boter
  • Peper en Zout
  • Room (slagroom, sojaroom of koffieroom)
Instructions
  1. Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 graden Celcius.
  2. Snijd de aardappelen rauw in vliesdunne plakjes.
  3. Leg ze in laagjes in een beboterde ovenschotel.
  4. Strooi een beetje peper en zout over elk laagje.
  5. Giet er de room over totdat de aardappelen net bedekt zijn.
  6. Bak de gratin tot er een bruin korstje op komt.
Notes
Dit recept is ook geschikt voor veganisten door sojaroom te gebruiken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Waardeer dit Recept: